PorocnaBeleznica.com: Matej, možeš li mi iskreno reći kako bi u jeku vjenčanih fotografa, budući mladenci prepoznali dobrog fotografa?

Matej: U fotografskom smislu, brak je također izuzetno važan događaj, na koji fotograf uglavnom ne utječe ili ga ne dopušta (osim klasičnih portreta), jer je to jedini način na koji može uhvatiti istinske trenutke. Mora imati veliko iskustvo i opsežno znanje, da kad fotografira trenutke, može stvoriti dobru kompoziciju, koristiti dane svjetlosne uvjete, imati sposobnost empatije itd. Sve to i još više čini fotografa kvalitetnoga. Nažalost je za buduće mladence nemoguće prepoznati pravu kvalitetu fotografa, jer je za to potrebno fotografsko znanje.”

PorocnaBeleznica.com: Ponuda; rasponi cijena vjenčanih fotografa kod nas su ogromni. Što zapravo plaćamo i kako znamo, da smo primili zaista dobru ponudu?

Matej: “Do visokog raspona cijena dolazi zbog velikog broja amaterskih fotografa, koji buduće mladence privlače sa nerealno niskim cijenama. Na prvi pogled njihove su ponude pristupačne i zato dobre. Međutim, o dobrom dogovoru može se razgovarati, kada fotograf, potpomognut referencama, ponudi svoju uslugu za prosječnu cijenu. Rad vjenčanog fotografa ne odnosi se samo na fotografiranje vjenčanja, već i na grafičku obradu fotografija, savjete pri odabiru foto knjige ili albuma i drugih proizvoda. Za mladenke fotograf pravi i izbor najprikladnijih fotografija, koje je razvrstao u ispravnom redoslijedu. Jednostavno rečeno, posao fotografa je, da udovolji paru i napraviti ih vrhunskim proizvodom!”

PorocnaBeleznica.com: Kako biste savjetovali našim parovima, da odaberu fotografa za vjenčanje: Kako prvo prepoznati, da je rad fotografa, kojeg pratimo dobar? Što bismo trebali provjeriti, pa čak i pitati na sastanku?

Matej: “Fotografi često čujemo, da su fotografije lijepe. Sama estetika ne čini fotografije kvalitetnima, pa se parovi brzo zavaraju. Preporučujem, da pitaju fotografa za reference, koje su pokazatelj standarda znanja. Definitivno je preporučljivo odabrati profesionalnog fotografa i zato platiti nekoliko novaca više.”

POZVANI STE DA POGLEDATE GALERIJU: https://matejlancic-weddings.com/work/portfolio/

M: 00386 (0)70 899 816 // E: matej.lancic@triera.net